Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa łatwa w przygotowaniu zapiekanka.Okres nieśności u bażantów rozpoczyna się w ostatnich dniach marca i może trwać nawet do końca czerwca. Najbardziej intensywne niesienie przypada na koniec kwietnia, połowę maja.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103291
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2004
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5870
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5869
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103291
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2004
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5870
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5869
Składniki
Opłukane mięso oddzielić od kości, oczyścić i pokroić na kawałki, dodać pokrojoną cebulę, listki lubczyku, ząbki czosnku. Wszystko pulsacyjne posiekać w robocie kuchennym ( częścią tnącą ). Doprawić solą, pieprzem, przykryć i odstawić do lodówki. Jaja bażanta ugotować na twardo, trwa to kilka minut. Makaron ugotować z dodrze osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Blaszkę 22 X 9 cm wysmarować smalcem posypać płatkami owsianymi. Mięso wyrobić z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą i bulionem, na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać. Mniej niż połowę masy mięsnej wyłożyć do blaszki, po środku rozłożyć ugotowane jaja bażanta.
Wzdłuż jaj rozłożyć trochę mięsa, przykryć warstwą czerwonej fasoli, potem warstwę posiekanej natki pietruszki. Wszystko przykryć resztą masy mięsnej, delikatnie docisnąć. Wierzch posypać lekko zmielonymi orzechami z siemieniem. Udekorować połówkami orzechów włoskich. Piec w 180-160 C około 50-60 minut.