Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1380
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1153
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1380
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1153
Składniki
Jaja w skorupkach przepołowic wzdłuż ostrym nożem. Uważac, by nie zepsuc skorupek. Wyjąc białko z żółtkiem, rozdrobnic widelcem. Dodac przyprawy, wymieszac. By masa była bardziej zwarta dodac masło. Masą napełnic skorupki, górną częśc panierowac w bułce tartej, odwrócic i smażyc na złoto. Podawac gorące. Smacznego.
Jeśli chcemy dodac pieczarki, to powinny byc wcześniej usmażone lub zblanszowane. Zarówno grzybki, jak szynka powinny byc drobno pokrojone.