Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jaja w skorupkach przepołowic wzdłuż ostrym nożem. Uważac, by nie zepsuc skorupek. Wyjąc białko z żółtkiem, rozdrobnic widelcem. Dodac przyprawy, wymieszac. By masa była bardziej zwarta dodac masło. Masą napełnic skorupki, górną częśc panierowac w bułce tartej, odwrócic i smażyc na złoto. Podawac gorące. Smacznego.
Jeśli chcemy dodac pieczarki, to powinny byc wcześniej usmażone lub zblanszowane. Zarówno grzybki, jak szynka powinny byc drobno pokrojone.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

gosza70 20 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Ja dodaje jeszcze kukurydze, szczypiorek i trochę majonezu.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kasia-p 14 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł. Wypróbuję :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

elima 11 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Super pomysł:) Przygotowanie śniadania trochę dłużej trwało ale było warto poczekać.2 Kto głosował? | Odpowiedz

martaaapl 23 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
hihihi w dziecinstwie robilam takie jajka rodzica na sniadanie niespodzianke :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mufinka 23 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczny początek dnia!2 Kto głosował? | Odpowiedz