Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty przepis. Można podawać na ciepło lub na zimno:-)
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 57
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 439
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1382
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 57
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 439
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1382
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Składniki
Gotujemy jaja na twardo. W międzyczasie kroimy szynkę w drobną kostkę i szczypiorek (też drobno). Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach ( ja zakupiłem już starty). Ugotowane jaja obieramy ze skorupki, przecinamy wzdłuż na pół i oddzielamy żółtka (żółtka dajemy do osobnej miseczki) od białek. Teraz porządnie rozgniatamy żółtka widelcem. Przygotowanie farszu: do żółtek wrzucamy szynkę , 80gr żółtego sera, majonez, śmietanę solimy i pieprzymy, Całość trzeba porządnie wymieszać. Przed faszerowaniem białek można załączyć piekarnik i podgrzewamy go do temperatury 180 stopni. Wypełniamy białka przygotowanym farszem i kładziemy na górę starty ser. Możemy układać jajka od razu na blachę (przykrytą papierem i odstępach od siebie). Po nagrzaniu piekarnika wstawiamy jajka i pieczemy je 15 min. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy jajka szczypiorkiem i już są gotowe!!!! Faszerowane jajka można podawać na ciepło lub na zimno. Ja wolę na zimno podane na drugi dzień! Link z przygotowań znajdziecie pod spodem. Życzę smacznego! 3majcie się zdrowo! Pozdrowienia!