Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa na Wielkanoc.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2202
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3298
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2098
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2202
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3298
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2098
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, pokroić na połówki, ostrożnie wybrać żółtka. Dwa żótka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Masę umieścić w szprycy. Napełnić nią połowę jajek. Udekorować kawiorem i kaparami. Rrzeżuchę przełożyć na półmisek na nim ustawić jajka. Ochłodzić. Posiekać cebulę i pieczarki, przesmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Przestudzić, zmiksować z odłożonymi żółtkami. Dodać łyżeczkę posiekanej natki. Masą napełnić pozostałe połówki białek, ułożyć na posłaniu z rzezuchy obok wcześniej przygotowanych jajek. Udekorować listkami natki i plasterkami oliwek.