Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na śniadanko. Orginalne Jaja po benedyktyńsku podaje się z sosem holenderskim, ale jest on dość pracochłonny. Moja wersja jest dużo szybsza :).
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Z pieczywa wyciąć szklanką okrąg, posmarować go oliwą i natrzeć czosnkiem. Podpiec na patelni lub w piekarniku.
W wysokim garnku zagotować wodę, do wrzątku wlać ocet. Zmniejszyć płomień pod garnkiem. Wbić jajko do wody. Gotować 2 - 3 min. tak aby białko się ścieło, ale żółtko było płynne. Jajo wyciągać z wody łyżką cedzakową.
SOS: Majonez mieszamy z posiekaną pietruszką i zgniecionym czosnkiem.
Na talerzu układamy: grzanki, na nich szynkę i układamy na tym jajko. Jajko posypujemy pieprzem i solą. Polewamy wszystko sosem. Ozdabiamy wedle uznania.