Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja wielkanocne faszerowane boczkiem

Jaja wielkanocne faszerowane boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2318 Ocena: 14647

Dodano:

Odsłon: 392

Bardzo szybki przepis na smaczne jajka.

Składniki

  • Składniki:
  • Jajka na twardo 3-4 szt.
  • Boczek wędzony gotowany 10 dag
  • Sos tatarski 4 łyżki
  • Papryka słodka wędzona
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kiełki rzodkiewki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z sosem tatarskim i na chwilę odłożyć w chłodne miejsce. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na suchą patelnię i podsmażyć na chrupiąco. Następnie ostudzić, połączyć z żółtkami, doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek , ułożyć na kiełkach rzodkiewki i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń