Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny farsz do Świątecznych jaj!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 658
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 971
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 658
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 971
Składniki
Jaja ugotowałam 8 minut od zagotowania się wody. Można 3 minuty i potem zostawić jaja na 15 minut w gorącej wodzie. Przecięłam jaja wzdłuż i wyjęłam żółtka. Wyrobiłam je z majonezem i śmietaną.
Użyłam dojrzewającej szynki- ona jest dosyć słona. Przy zwykłej szynce farsz trzeba będzie dosolić. Do masy dodałam pokrojonego w kosteczkę pora i szynkę. Jaja udekorowałam natką z selera naciowego- bardzo ożywia smak. Pietruszka też się sprawdzi. Całość popieprzyłam.
Smacznego :)