Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie dnia codziennego, choć gości też można zaskoczyć.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1479
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14348
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5929
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1479
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14348
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5929
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Berlinki kroimy w krążki i dodajemy do cebuli.
3. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki. 4. Dodajemy do kiełbasek.
5. Wbijamy jajka i doprawiamy solą, mieszamy aż wyjdzie nam jajecznica.
6. Szczypiorek siekamy i dodajemy do jajek na sam koniec.
7. Ciasto francuskie rozkładamy.
8. Kroimy na 6 części i po bokach robimy paseczki.
9. Na każdą część nakładamy farsz.
10. Na ukos zawijamy paski.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
12. Smarujemy białkiem.
13. Zapiekamy aż ciasto się zarumieni.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.