Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie dnia codziennego, choć gości też można zaskoczyć.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15171
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4108
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15171
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4108
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8944
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Berlinki kroimy w krążki i dodajemy do cebuli.
3. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki. 4. Dodajemy do kiełbasek.
5. Wbijamy jajka i doprawiamy solą, mieszamy aż wyjdzie nam jajecznica.
6. Szczypiorek siekamy i dodajemy do jajek na sam koniec.
7. Ciasto francuskie rozkładamy.
8. Kroimy na 6 części i po bokach robimy paseczki.
9. Na każdą część nakładamy farsz.
10. Na ukos zawijamy paski.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
12. Smarujemy białkiem.
13. Zapiekamy aż ciasto się zarumieni.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.