Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie dnia codziennego, choć gości też można zaskoczyć.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3649
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 312
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3649
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 312
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Berlinki kroimy w krążki i dodajemy do cebuli.
3. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki. 4. Dodajemy do kiełbasek.
5. Wbijamy jajka i doprawiamy solą, mieszamy aż wyjdzie nam jajecznica.
6. Szczypiorek siekamy i dodajemy do jajek na sam koniec.
7. Ciasto francuskie rozkładamy.
8. Kroimy na 6 części i po bokach robimy paseczki.
9. Na każdą część nakładamy farsz.
10. Na ukos zawijamy paski.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
12. Smarujemy białkiem.
13. Zapiekamy aż ciasto się zarumieni.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.