Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony karp i pierogi z kapustą i grzybami najlepiej smakują podczas Wigilii, natomiast nie można sobie wyobrazić wielkanocnego śniadania bez jajek i chrzanu. Ta przystawka zachwyci miłośników pikantnych smaków. W zależności od upodobań wybierz swój indywidualny poziom ostrości, dodając odpowiednią ilość chrzanu. Przystawka jest wegetariańska, ale porcje dla mięsożerców możesz udekorować plasterkami wędzonej szynki lub łososia.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6410
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6410
Składniki
Jajka włóż do zimnej wody, zalej wodą i gotuj przez 8 minut od momentu wrzenia wody. Następnie przełóż do zimnej wody, ostudź i obierz. Jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka i przełóż do miski. Żółtka rozgnieć widelcem, dodaj chrzan, majonez, słodką paprykę, dopraw solą i pieprzem. Jeśli preferujesz ostrzejsze smaki, dodaj więcej chrzanu lub utrzyj chrzan bezpośrednio z korzenia. Dokładnie wymieszaj masę, aby była jednorodna.
Przełóż masę chrzanową do rękawa cukierniczego i nadziewaj nią białka jaj. Jajka chrzanowe posyp suszonymi ziołami lub świeżym, posiekanym koperkiem. Jajka możesz ugotować poprzedniego dnia, ale przystawkę wykonaj zaraz przed podaniem. Zaserwowana na świeżo smakuje najlepiej.