Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc to jedno z najważniejszych świąt w roku, pełne tradycji, rodzinnych spotkań i pysznych dań, które umilają wspólne chwile przy stole. Wśród klasycznych potraw, takich jak żurek, biała kiełbasa czy mazurki, warto znaleźć miejsce na coś lekkiego i łatwego do przygotowania. Faszerowane jajka z ogórkiem i rzodkiewką to świetna propozycja, która nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole.
deska do krojenia, miska, nóż
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12512
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 894
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12512
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 894
Składniki
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół. Z białek wyjmujemy żółtka i przekładamy na płaski talerz a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem, po czym wrzucamy do miski. Obrane ze skórki ogórki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do żółtek. Rzodkiewki również kroimy a małą kostkę a następnie dodajemy do żółtek i ogórków. Szczypiorek drobno siekamy po czym wrzucamy do miski ze składnikami na farsz, trochę szczypiorku zostawiamy do dekoracji. Następnie dodajemy serek oraz majonez, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem mieszamy.
Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane jajka podajemy na zimno.