Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422964
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2532
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422964
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2532
Składniki
Jajka kurze ugotować na twardo (10 minut).
Na cztery minuty przed końcem gotowania włożyć jajka przepiórcze.
Następnie zalać zimną wodą,ostudzić.
Natkę umyć.
Jajka obrać.
Przepiórcze pokroić w plasterki,kurze przekroić wzdłuż na połówki i ostrożnie wyjąć żółtko.
Żółtka z czterech jajek utrzeć z musztardą.
Pstrąga rozgnieść widelcem i wymieszać z sokiem z cytryny lub octem winnym.
Do pasty rybnej dodać resztę żółtek i przecier pomidorowy,utrzeć razem na gładką masę.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Napełnić masą połówki jajek.
Udekorować natką i plasterkami jajek przepiórczych.