Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jajka kurze ugotować na twardo (10 minut).
Na cztery minuty przed końcem gotowania włożyć jajka przepiórcze.
Następnie zalać zimną wodą,ostudzić.
Natkę umyć.
Jajka obrać.
Przepiórcze pokroić w plasterki,kurze przekroić wzdłuż na połówki i ostrożnie wyjąć żółtko.
Żółtka z czterech jajek utrzeć z musztardą.
Pstrąga rozgnieść widelcem i wymieszać z sokiem z cytryny lub octem winnym.
Do pasty rybnej dodać resztę żółtek i przecier pomidorowy,utrzeć razem na gładką masę.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Napełnić masą połówki jajek.
Udekorować natką i plasterkami jajek przepiórczych.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)