Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20819
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20819
Składniki
Jajka kurze ugotować na twardo (10 minut).
Na cztery minuty przed końcem gotowania włożyć jajka przepiórcze.
Następnie zalać zimną wodą,ostudzić.
Natkę umyć.
Jajka obrać.
Przepiórcze pokroić w plasterki,kurze przekroić wzdłuż na połówki i ostrożnie wyjąć żółtko.
Żółtka z czterech jajek utrzeć z musztardą.
Pstrąga rozgnieść widelcem i wymieszać z sokiem z cytryny lub octem winnym.
Do pasty rybnej dodać resztę żółtek i przecier pomidorowy,utrzeć razem na gładką masę.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Napełnić masą połówki jajek.
Udekorować natką i plasterkami jajek przepiórczych.