Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska dla miłośników jajek i awokado. Idealne na różnego rodzaju przyjęcia, domówki. Fajna propozycja również na Wielkanocne śniadanie.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2168
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 191
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2168
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 191
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż, oddzielamy żółtka od białek. Obrane awokado polewamy sokiem z cytryny i dokładnie rozgniatamy z żółtkami, dodajemy czosnek zgnieciony przez praskę i wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę. Doprawiamy do smaku według uznania. Gotową masą napełniamy białka. Wierzch posypujemy szczypiorkiem i drobno pokrojoną cebulką (cebulkę po pokrojeniu lekko posolić). Smacznego!