Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane kabanosami, ogórkiem i papryką

Jajka faszerowane kabanosami, ogórkiem i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 1615

Dodano:

Odsłon: 1732

Jajka faszerowane kabanosami, ogórkiem i papryką to fajna przystawka na spotkanie z przyjaciółmi. Polecam przepis.

Składniki

  • 6 jajek,
  • 120 g kabanosów,
  • pół papryki czerwonej,
  • pół ogórka,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta ostrej papryki.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane kabanosami, ogórkiem i papryką

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy delikatnie żółtka. Do żółtek dodajemy majonez.

    Ogórka obieramy. Warzywa i kabanosy kroimy kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Wykładamy łyżeczką farsz na białka.

    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń