Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane to świetna smaczna i szybko znikająca ze stołu przekąska na święta, imprezy i na codzień. Propozycja farszu w trzech smakach z susznymi pomidorami, szynką oraz z tuńczykiem.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 657
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 249
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 657
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 249
Składniki
Jajka gotujemy na twardo przez 8 minut, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka dzieląc na trzy miseczki. Do każdej miseczki dodajemy po 1 łyżce majonezu.
Pierwszy farsz: Szynkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do jednej z misek. Następnie solimy, pieprzymy, dodajemy twarożek chrzanowy i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Drugi farsz: Ser feta dodajemy do drugiej z miseczek. Oliwki i pomidroy kroimy drobno wszystko razem mieszamy i gotowe.
Trzeci farsz: Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę, solimy i pieprzymy. Całośc razem mieszamy.
Wypełniamy farszami jajka a na koniec zdobimy posiekanym szczypiorkiem oraz półplasterkami rzodkiewki. Gotowe… Smacznego!!!