Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane to świetna smaczna i szybko znikająca ze stołu przekąska na święta, imprezy i na codzień. Propozycja farszu w trzech smakach z susznymi pomidorami, szynką oraz z tuńczykiem.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7683
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2709
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71210
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7683
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2709
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71210
Składniki
Jajka gotujemy na twardo przez 8 minut, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka dzieląc na trzy miseczki. Do każdej miseczki dodajemy po 1 łyżce majonezu.
Pierwszy farsz: Szynkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do jednej z misek. Następnie solimy, pieprzymy, dodajemy twarożek chrzanowy i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Drugi farsz: Ser feta dodajemy do drugiej z miseczek. Oliwki i pomidroy kroimy drobno wszystko razem mieszamy i gotowe.
Trzeci farsz: Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę, solimy i pieprzymy. Całośc razem mieszamy.
Wypełniamy farszami jajka a na koniec zdobimy posiekanym szczypiorkiem oraz półplasterkami rzodkiewki. Gotowe… Smacznego!!!