Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane to świetna smaczna i szybko znikająca ze stołu przekąska na święta, imprezy i na codzień. Propozycja farszu w trzech smakach z susznymi pomidorami, szynką oraz z tuńczykiem.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Jajka gotujemy na twardo przez 8 minut, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka dzieląc na trzy miseczki. Do każdej miseczki dodajemy po 1 łyżce majonezu.
Pierwszy farsz: Szynkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do jednej z misek. Następnie solimy, pieprzymy, dodajemy twarożek chrzanowy i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Drugi farsz: Ser feta dodajemy do drugiej z miseczek. Oliwki i pomidroy kroimy drobno wszystko razem mieszamy i gotowe.
Trzeci farsz: Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę, solimy i pieprzymy. Całośc razem mieszamy.
Wypełniamy farszami jajka a na koniec zdobimy posiekanym szczypiorkiem oraz półplasterkami rzodkiewki. Gotowe… Smacznego!!!