Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane to świetna smaczna i szybko znikająca ze stołu przekąska na święta, imprezy i na codzień. Propozycja farszu w trzech smakach z susznymi pomidorami, szynką oraz z tuńczykiem.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka gotujemy na twardo przez 8 minut, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka dzieląc na trzy miseczki. Do każdej miseczki dodajemy po 1 łyżce majonezu.
Pierwszy farsz: Szynkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do jednej z misek. Następnie solimy, pieprzymy, dodajemy twarożek chrzanowy i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Drugi farsz: Ser feta dodajemy do drugiej z miseczek. Oliwki i pomidroy kroimy drobno wszystko razem mieszamy i gotowe.
Trzeci farsz: Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę, solimy i pieprzymy. Całośc razem mieszamy.
Wypełniamy farszami jajka a na koniec zdobimy posiekanym szczypiorkiem oraz półplasterkami rzodkiewki. Gotowe… Smacznego!!!