Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym zaproponować przepis na proste i smaczne jajka faszerowane z farszem zielonym.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3220
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3701
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 446
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3220
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3701
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 446
Składniki
Jajka gotuję na twardo, wystudzone obieram i przekrawam wzdłuż na pół.
Do miseczki przekładam odsączony groszek, żółtka z przekrojonych jajek, ziemniaki, majonez, doprawia solą, pieprzem i całość rozdrabniam blenderem na jednolitą masę. Jeżeli nie mamy blendera składniki farszu możemy rozetrzeć widelcem.
Tak przygotowany farsz nakładam na białko z jajek, farsz możemy nałożyć łyżeczką lub przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na białka.