Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam przepis, który możecie wykorzystać właściwie o każdej porze roku, ale domyślam się, że najchętniej sięgniecie po niego w czasie Wielkanocy. Pyszne faszerowane jajka, które bardzo szybko znikają z talerza i pięknie prezentują się na świątecznym stole.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242799
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242799
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, dodając do wody 1 łyżkę soli. Sól ułatwi nam obieranie jajek, skorupka będzie ładnie odchodzić od białka. Ugotowane jaja zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie zmieniamy wodę i ponownie odstawiamy, najlepiej na 10- 15 minut. Wylewamy wodę i obieramy jajka. Przygotowanie farszu: Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon, przecinamy w poprzek na połowę, nacieramy delikatnie przyprawą do kurczaka. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju przez 15- 20 minut, studzimy, następnie drobno siekamy. W miseczce łączymy ze sobą majonez i chrzan. Dodajemy posiekane mięso z kurczaka, nać pietruszki oraz odrobinę mielonego pieprzu do smaku. Całość delikatnie mieszamy do momentu połączenia składników.
Obrane jajka kroimy na połówki. Z jajek wyjmujemy żółtka, które nie będą nam potrzebne. Uwaga: Jeżeli przygotowujecie jeszcze inne rodzaje jajek faszerowanych, być może żółtka uda Wam się wykorzystać do innego farszu. Możecie też zrobić chrzan ucierany z żółtkiem, który znajdziecie u mnie na blogu: http://katalogsmakow.blogspot.com/2015/04/chrzan-tary-z-jajkiem.html lub zwyczajnie pokruszyć sobie żółtko na kanapkę z masełkiem i rzeżuchą. Połówki jajek wypełniamy farszem, układamy na półmisku, dekorujemy czerwoną mieloną papryką i listkami natki pietruszki lub posiekanym szczypiorkiem. Smacznego.