Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane serem feta i szczypiorkiem to znakomita przystawka, której nie może zabraknąć na światecznym stole. Takie jajka mogą być również smaczną przekąską na różnego rodzaju domowych przyjęciach. Prostota i szybkość wykonania oraz oryginalny smak to ich dodatkowy atut .
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 105
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 105
Składniki
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół, z białek wyjmujemy żółtka i przekładamy na płaski talerz a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem. Ser feta przekladamy na drugi talerz i również rozgniatamy widelcem.
Opłukany szczypiorek drobno siekamy. Do miski wrzucamy rozgniecione żółtka, ser feta, dodajemy posiekany szczypiorek, jogurt oraz majonez, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łaczymy.
Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane jajka podajemy na zimno.