Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane serem feta i szczypiorkiem to znakomita przystawka, której nie może zabraknąć na światecznym stole. Takie jajka mogą być również smaczną przekąską na różnego rodzaju domowych przyjęciach. Prostota i szybkość wykonania oraz oryginalny smak to ich dodatkowy atut .
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18860
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8830
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 681
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8390
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18860
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8830
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 681
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8390
Składniki
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół, z białek wyjmujemy żółtka i przekładamy na płaski talerz a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem. Ser feta przekladamy na drugi talerz i również rozgniatamy widelcem.
Opłukany szczypiorek drobno siekamy. Do miski wrzucamy rozgniecione żółtka, ser feta, dodajemy posiekany szczypiorek, jogurt oraz majonez, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łaczymy.
Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane jajka podajemy na zimno.