Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie, nie -skorupek nie wyrzucamy:) Zabłyśniesz oryginalnością.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 876
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12677
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 876
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12677
Składniki
Jajka dokładnie umyć i ugotować. Przekroić je ostrym nożem razem ze skorupką.
Łyżeczką wybrać zawartość, starając się nie zniszczyć skorupek.
Drobno posiekać jajka, cebulkę, natkę. Wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem (ewentualnie innymi przyprawami). Dodać śmietanę - będzie spoiwem całości.
Farszem napełnić połówki skorupek. Na płaski talerz wysypać sporo tartej bułki, obtaczać jajka i smażyć je na złoty kolor.