Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka to produkt w kuchni nieodzowny. Ja lubię je pod każdą postacią :) Dziś prezentuję jajka podawane na gorąco w towarzystwie orzeźwiającej sałatki z papryki i pomidorków, polecam :)
nóż, deska do krojenia, miska, żaroodporne naczynie
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40657
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1055
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40657
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1055
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Składniki
Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka. Żółtka rozetrzeć w misce, dodać tartą bułkę, śmietanę, posiekaną cebulkę, surowe jajka, doprawić solą i pieprzem. Napełnić połówki białek farszem ''z górką", wyrównać wierzch.
Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posypać obficie każde jajko bułką tartą, skropić masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 12-15 minut, piec do zrumienienia bułki.
W tym czasie przygotować sałatkę. Umytą i wydrążoną z gniazd nasiennych paprykę pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na pół, szczypior posiekać. Wszystko skropić kilkoma kroplami cytryny i oliwy, posolić lekko, wymieszać.
Sałatkę wyłożyć na półmisek i ułożyć na niej gorące jajka. Podawać w towarzystwie grzanek.