Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Z jajka po szerszej stronie odkroić ich „czubek” (białka oraz żółtka nie będą nam potrzebne). Wydmuszki oczyścić, zalać wrzątkiem, wyparzyć. Następnie wydmuszki wyjąć i zostawić do wysuszenia. Z mięsa oraz włoszczyzny ugotować wywar. Mięso wyjąć z wywaru i pozostawić do wystygnięcie. Wywar przecedzić przez gęste na sito Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w kostkę i na przemian z warzywami wkładać do wydmuszek. Do każdej wydmuszki wlać wywarem i odstawić do zastygnięcia do lodówki, najlepiej na noc. Obierać tak jak jajka ugotowane na twardo i gotowe. Smacznego ;)