Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4037
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415843
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2706
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4037
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415843
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2706
Składniki
Z jajka po szerszej stronie odkroić ich „czubek” (białka oraz żółtka nie będą nam potrzebne). Wydmuszki oczyścić, zalać wrzątkiem, wyparzyć. Następnie wydmuszki wyjąć i zostawić do wysuszenia. Z mięsa oraz włoszczyzny ugotować wywar. Mięso wyjąć z wywaru i pozostawić do wystygnięcie. Wywar przecedzić przez gęste na sito Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w kostkę i na przemian z warzywami wkładać do wydmuszek. Do każdej wydmuszki wlać wywarem i odstawić do zastygnięcia do lodówki, najlepiej na noc. Obierać tak jak jajka ugotowane na twardo i gotowe. Smacznego ;)