Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie
Kwaskowy, trochę słodkawy, a przede wszystkim bardzo orzeźwiający kompot. Sma...
Odsłon: 5307
Sernik na kruchym spodzie z kruszonką i bezą. Sernik zrobiłam z agrestem ale...
Odsłon: 2692
Najprostszy na świecie przepis na pyszny chleb. Wsypujesz mieszasz i pieczesz...
Odsłon: 611
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 195
Najprostszy na świecie przepis na pyszny chleb. Wsypujesz mieszasz i pieczesz...
Odsłon: 611
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 195
Składniki
Z jajka po szerszej stronie odkroić ich „czubek” (białka oraz żółtka nie będą nam potrzebne). Wydmuszki oczyścić, zalać wrzątkiem, wyparzyć. Następnie wydmuszki wyjąć i zostawić do wysuszenia. Z mięsa oraz włoszczyzny ugotować wywar. Mięso wyjąć z wywaru i pozostawić do wystygnięcie. Wywar przecedzić przez gęste na sito Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w kostkę i na przemian z warzywami wkładać do wydmuszek. Do każdej wydmuszki wlać wywarem i odstawić do zastygnięcia do lodówki, najlepiej na noc. Obierać tak jak jajka ugotowane na twardo i gotowe. Smacznego ;)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wielkanocne kurczaki
Przekąski
Żurkowa tarta z białą kiełbasą i jajkami przepiórki
Przekąski
Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami
Przekąski
Babeczki z jajkiem przepiórczym
Wielkanocne kurczaki
Oryginalna serowa przystawka w postaci wielkanocnych kurczaków może ozdobić k...
Odsłon: 1505
Żurkowa tarta z białą kiełbasą i jajkami przepiórki
Co roku na święta tartę żurkową przygotowuję i rodzinę ją czaruję. Z białą ki...
Odsłon: 72