Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5694
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8903
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5694
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8903
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Składniki
Z jajka po szerszej stronie odkroić ich „czubek” (białka oraz żółtka nie będą nam potrzebne). Wydmuszki oczyścić, zalać wrzątkiem, wyparzyć. Następnie wydmuszki wyjąć i zostawić do wysuszenia. Z mięsa oraz włoszczyzny ugotować wywar. Mięso wyjąć z wywaru i pozostawić do wystygnięcie. Wywar przecedzić przez gęste na sito Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w kostkę i na przemian z warzywami wkładać do wydmuszek. Do każdej wydmuszki wlać wywarem i odstawić do zastygnięcia do lodówki, najlepiej na noc. Obierać tak jak jajka ugotowane na twardo i gotowe. Smacznego ;)