Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na szpinaku to danie wywodzące się z kuchni perskiej. Jest proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy zaledwie 20 minut, by przygotować to wyjątkowo pyszne śniadanie pełne białka, błonnika i żelaza. Ono z pewnością pozwoli ci dobrze zacząć każdy dzień. Spróbuj tego dania raz, a z pewnością cała twoja rodzina będzie często o nie prosić. Jeśli chcesz, możesz dodać także zieloną cebulkę, pora czy więcej ziół – bazylię, majeranek czy nawet chili dla nieco pikantniejszych smaków.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Składniki
Cebulę drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia przez kilka minut.
Dodaj czosnek i szpinak. Jeśli nie mieści się w całości na patelni, dodawaj go partiami, kiedy poprzednia część zwiędnie. Całość gotuj do momentu odparowania nadmiaru płynu. Następnie dopraw całość do smaku solą, kurkumą i pieprzem.
Łyżką zrób 5 otworów w szpinaku i wbij do nich jajka.
Przykryj patelnię pokrywką i duś całość przez 3-8 minut, aż jajka osiągną odpowiedni stopień ścięcia. Smaż je krócej, jeśli wolisz całkowicie płynne żółtko; dłużej dla ściętego żółtka.
Posyp wierzch tartym parmezanem i zostaw chwilę, aż ser się rozpuści.
Jajka na szpinaku podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu. Nie przyrządzaj dania na zaś, a jedynie tyle, ile będzie potrzebne.