Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta przekąska na świąteczny stół. Farsz jest wyrazisty i wyjątkowy. Jajka smakują fenomenalnie, znikają ze stołu w pierwszej kolejności.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Jajka obieramy, przekrawamy wzdłuż na połówki, wybieramy z nich żółtka i przekładamy do miski. Następnie żółtka rozgniatamy widelcem, niezbyt mocno. Nie robimy papki.
Awokado obieramy ze skórki, pozbawiamy pestki i kroimy w drobną kostkę lub rozgniatamy widelcem tak samo jak żółtka. Skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Dodajemy do awokado i żółtek posiekaną papryczkę, seler naciowy i zmiażdżony czosnek. Pomidora pozbawiamy soku i pestek, kroimy drobno, dodajemy do reszty składników. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i polewamy oliwą, dodajemy posiekaną pietruszkę. Mieszamy i napełniamy połówki jajek.
Gotowe jajka z farszem guacamole wykładamy na półmisek.