Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta przekąska na świąteczny stół. Farsz jest wyrazisty i wyjątkowy. Jajka smakują fenomenalnie, znikają ze stołu w pierwszej kolejności.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1457
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 348
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1917
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1457
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 348
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1917
Składniki
Jajka obieramy, przekrawamy wzdłuż na połówki, wybieramy z nich żółtka i przekładamy do miski. Następnie żółtka rozgniatamy widelcem, niezbyt mocno. Nie robimy papki.
Awokado obieramy ze skórki, pozbawiamy pestki i kroimy w drobną kostkę lub rozgniatamy widelcem tak samo jak żółtka. Skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Dodajemy do awokado i żółtek posiekaną papryczkę, seler naciowy i zmiażdżony czosnek. Pomidora pozbawiamy soku i pestek, kroimy drobno, dodajemy do reszty składników. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i polewamy oliwą, dodajemy posiekaną pietruszkę. Mieszamy i napełniamy połówki jajek.
Gotowe jajka z farszem guacamole wykładamy na półmisek.