Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne świąteczny – poświąteczny przepis – tym razem jajka po bretońsku. Przepis znalazłam w starych kartach z przepisami u mojej mamy w zeszycie. Jajka w takim sosie są bardzo smaczne, Wasi goście na pewno będą zadowoleni ! ???? Spróbujecie ?
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15801
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4781
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 493
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15801
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4781
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 493
Składniki
Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo Pora i pieczarki umyć osuszyć. Cebulę obrać. Pora i cebulę kroić w cieniutkie pół plasterki 2. W rondelku rozpuścić masło, dodać pora i cebulę, zeszklić.Dodać bulion i zagotować 3. Pieczarki pokroić w cienkie półplasterki i wrzucić do gotującego się bulionu z warzywami. Gotować na malutkim ogniu ok 15 min. 4. Śmietanę wymieszać z mąką. Dodawać powoli do bulionu z warzywami i wymieszać. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zdjąć z gazu 5. Jajka obrać , przekroić na pół i ułożyć w misce, zalać sosem