Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne świąteczny – poświąteczny przepis – tym razem jajka po bretońsku. Przepis znalazłam w starych kartach z przepisami u mojej mamy w zeszycie. Jajka w takim sosie są bardzo smaczne, Wasi goście na pewno będą zadowoleni ! ???? Spróbujecie ?
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 21
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 352
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 376
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 432
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 157
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 21
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 352
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 376
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 432
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 157
Składniki
Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo Pora i pieczarki umyć osuszyć. Cebulę obrać. Pora i cebulę kroić w cieniutkie pół plasterki 2. W rondelku rozpuścić masło, dodać pora i cebulę, zeszklić.Dodać bulion i zagotować 3. Pieczarki pokroić w cienkie półplasterki i wrzucić do gotującego się bulionu z warzywami. Gotować na malutkim ogniu ok 15 min. 4. Śmietanę wymieszać z mąką. Dodawać powoli do bulionu z warzywami i wymieszać. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zdjąć z gazu 5. Jajka obrać , przekroić na pół i ułożyć w misce, zalać sosem