Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz zaserwować na wielkanocnym stole nietypową przekąskę, sięgnij po przepis na jajka po szkocku. Pięknie się prezentują, a do tego bardzo łatwo je zrobić. Sprawdzą się nie tylko w czasie świąt, ale również jako imprezowa przekąska lub obiadowa alternatyw dla tradycyjnych kotletów mielonych.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7599
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 56
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257962
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7599
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 56
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257962
Składniki
Gotujemy jaja na miękko, studzimy, a w tym czasie wyrabiamy mięso.
Doprawiamy mięso sosem Worcestershire, który nada mięsu korzennego aromatu. Dodajemy również sól, pieprz, posiekaną drobno natkę pietruszki, musztardę oraz paprykę. Zagęszczamy mięsną masę mąką.
Następnie obrane ze skorupek jaja oklejamy mięsem, panierujemy w surowym jajku i bułce tartej i wysmażamy na złocisty kolor w głębokim oleju. Podajemy na ciepło lub na zimno.