Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz zaserwować na wielkanocnym stole nietypową przekąskę, sięgnij po przepis na jajka po szkocku. Pięknie się prezentują, a do tego bardzo łatwo je zrobić. Sprawdzą się nie tylko w czasie świąt, ale również jako imprezowa przekąska lub obiadowa alternatyw dla tradycyjnych kotletów mielonych.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6501
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 116
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 864
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2229
Królowa grilla :)
Odsłon: 1662
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6501
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 116
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 864
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2229
Królowa grilla :)
Odsłon: 1662
Składniki
Gotujemy jaja na miękko, studzimy, a w tym czasie wyrabiamy mięso.
Doprawiamy mięso sosem Worcestershire, który nada mięsu korzennego aromatu. Dodajemy również sól, pieprz, posiekaną drobno natkę pietruszki, musztardę oraz paprykę. Zagęszczamy mięsną masę mąką.
Następnie obrane ze skorupek jaja oklejamy mięsem, panierujemy w surowym jajku i bułce tartej i wysmażamy na złocisty kolor w głębokim oleju. Podajemy na ciepło lub na zimno.