Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz zaserwować na wielkanocnym stole nietypową przekąskę, sięgnij po przepis na jajka po szkocku. Pięknie się prezentują, a do tego bardzo łatwo je zrobić. Sprawdzą się nie tylko w czasie świąt, ale również jako imprezowa przekąska lub obiadowa alternatyw dla tradycyjnych kotletów mielonych.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5959
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 748
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 821
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5959
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 748
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 821
Składniki
Gotujemy jaja na miękko, studzimy, a w tym czasie wyrabiamy mięso.
Doprawiamy mięso sosem Worcestershire, który nada mięsu korzennego aromatu. Dodajemy również sól, pieprz, posiekaną drobno natkę pietruszki, musztardę oraz paprykę. Zagęszczamy mięsną masę mąką.
Następnie obrane ze skorupek jaja oklejamy mięsem, panierujemy w surowym jajku i bułce tartej i wysmażamy na złocisty kolor w głębokim oleju. Podajemy na ciepło lub na zimno.