Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - kcal 80 kcal
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2925
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1018
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2925
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1018
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Składniki
Jajka obrać, przekroić je na połówki, wyjąć żółtka. Farsz różowy: Twarożek wymieszać z łyżeczką chrzanu, żurawiną, mieloną papryką. Włożyć do szprycki i napełnić nim kilka połówek jajek. Udekorować całymi kulkami żurawiny i listkami pietruszki. Farsz białozielony: Bryndzę dobrze wymieszać z posiekaną natką, szczypiorkiem, majonezem. Doprawić solą. Napełnić farszem kilka połówek jajek, udekorować plasterkami kiwi oraz szczypiorkiem. Farsz żółty: Żółtka z jajek utrzeć ze śmietaną, musztardą, rozgniecionym czosnkiem, szafranem. Doprawić solą. Napełnić pozostałe połówki jajek, ozdobić oliwkami.