Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jajka obrać, przekroić je na połówki, wyjąć żółtka. Farsz różowy: Twarożek wymieszać z łyżeczką chrzanu, żurawiną, mieloną papryką. Włożyć do szprycki i napełnić nim kilka połówek jajek. Udekorować całymi kulkami żurawiny i listkami pietruszki. Farsz białozielony: Bryndzę dobrze wymieszać z posiekaną natką, szczypiorkiem, majonezem. Doprawić solą. Napełnić farszem kilka połówek jajek, udekorować plasterkami kiwi oraz szczypiorkiem. Farsz żółty: Żółtka z jajek utrzeć ze śmietaną, musztardą, rozgniecionym czosnkiem, szafranem. Doprawić solą. Napełnić pozostałe połówki jajek, ozdobić oliwkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 11 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Świetne te jajka! Niezwykle apetycznie wyglądają :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

magdzior 24 września 2008Zgłoś do usunięcia
po co szafran? kurkuma tańsza i daje intensywniejszy kolor...2 Kto głosował? | Odpowiedz