Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na stół wielkanocny.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4082
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6424
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13414
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4082
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6424
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13414
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5182
Składniki
Wykonanie: Z ciasta francuskiego wyciąć kółka, wylepić foremki i podpiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor, po czym ostudzić. W między czasie stopić masło, oprószyć mąką, zasmażyć, wlać śmietanę z bulionem. Dodać serek topiony, mieszać by nie było grudek. , przyprawić do smaku. Podpieczone babeczki napełnić przygotowanym sosem i na każdy delikatnie wbić po jednym jajku. Boki białek posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjąć z foremek i podawać.