Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na stół wielkanocny.
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 56
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 56
Składniki
Wykonanie: Z ciasta francuskiego wyciąć kółka, wylepić foremki i podpiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor, po czym ostudzić. W między czasie stopić masło, oprószyć mąką, zasmażyć, wlać śmietanę z bulionem. Dodać serek topiony, mieszać by nie było grudek. , przyprawić do smaku. Podpieczone babeczki napełnić przygotowanym sosem i na każdy delikatnie wbić po jednym jajku. Boki białek posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjąć z foremek i podawać.