Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z warzywami, zanurzone w drobiowej galarecie to idealna przekąska na każdą okazję — począwszy od niezobowiązujących spotkań w gronie rodziny i przyjaciół, a na większych uroczystościach skończywszy. Poświęć nieco czasu na dokładne ułożenie składników w miseczkach, dzięki czemu końcowy efekt będzie spektakularny.
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 186
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 132
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 186
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 132
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój na połówki. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój na ok. 5-centymetrowe kawałki.
Udka włóż do garnka, zalej bulion, dorzuć warzywa i gotuj, aż będą miękkie. Mięso i jarzyny wyjmij i bulion przelej przez sitko.
Mięso oddziel od kości i pokrój na małe kawałki. Warzyw pokrój na plasterki. Do gorącego bulionu wsyp żelatynę i wymieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj 8 miseczek lub filiżanek. Do każdej włóż cząstki jajek, kilka kawałków warzyw, łyżkę kukurydzy i groszku. Włóż mięso i zalej bulionem, by przykryć mięso. Poczekaj aż wszystko wystygnie. Włóż do lodówki i podawaj dopiero po całkowitym stężeniu.