Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przystawka.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15807
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4785
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 495
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15807
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4785
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 495
Składniki
Do dużego rondla wlałem wodę ,dodałem ocet winny i doprowadziłem do wrzenia. Zmniejszyłem ogień ,tak aby woda lekko gotowała się. Do filiżanki wbiłem jajko. Zdecydowanym ruchem przelałem je do gotującej wody. Gdy białko się ścięło ,zwiększyłem ogień i gotowałem 3 min. Delikatnie otoczyłem żółtko białkiem. Gdy wypłynęło na powierzchnię ,wyjąłem je łyżką cedzakową i ułożyłem na ręczniku papierowym. Każde jajko ugotowałem podobnie. Na każdy talerz ułożyłem plasterek łososia ,dodałem łyżeczkę musztardy francuskiej ,plasterek pomidora. Na pomidor położyłem jajko ,oprószyłem solą. Podałem zaraz po przygotowaniu.