Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przystawka.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Składniki
Do dużego rondla wlałem wodę ,dodałem ocet winny i doprowadziłem do wrzenia. Zmniejszyłem ogień ,tak aby woda lekko gotowała się. Do filiżanki wbiłem jajko. Zdecydowanym ruchem przelałem je do gotującej wody. Gdy białko się ścięło ,zwiększyłem ogień i gotowałem 3 min. Delikatnie otoczyłem żółtko białkiem. Gdy wypłynęło na powierzchnię ,wyjąłem je łyżką cedzakową i ułożyłem na ręczniku papierowym. Każde jajko ugotowałem podobnie. Na każdy talerz ułożyłem plasterek łososia ,dodałem łyżeczkę musztardy francuskiej ,plasterek pomidora. Na pomidor położyłem jajko ,oprószyłem solą. Podałem zaraz po przygotowaniu.