Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przystawka.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 950
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 75
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 449
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 950
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 75
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 449
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Składniki
Do dużego rondla wlałem wodę ,dodałem ocet winny i doprowadziłem do wrzenia. Zmniejszyłem ogień ,tak aby woda lekko gotowała się. Do filiżanki wbiłem jajko. Zdecydowanym ruchem przelałem je do gotującej wody. Gdy białko się ścięło ,zwiększyłem ogień i gotowałem 3 min. Delikatnie otoczyłem żółtko białkiem. Gdy wypłynęło na powierzchnię ,wyjąłem je łyżką cedzakową i ułożyłem na ręczniku papierowym. Każde jajko ugotowałem podobnie. Na każdy talerz ułożyłem plasterek łososia ,dodałem łyżeczkę musztardy francuskiej ,plasterek pomidora. Na pomidor położyłem jajko ,oprószyłem solą. Podałem zaraz po przygotowaniu.