Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne jajko w koszulce wylegujące się na szpinakowej polacne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95897
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5729
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5728
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95897
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5729
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5728
Składniki
Cebule posiekać,czosnek przecisnąć, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebule i czosnek, dodać szpinak, doprawić sola, pieprzem, gałka muszkatołowa, chwile poddusić i dodać śmietankę, gotować 5 min. i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Zagotować 1 litr wody z 3 łyżkami octu. Jajka pojedynczo wybijać na głębszy spodeczek i delikatnie przełożyć na wrzątek, gotować 3 min., wyjąć łyżka cedzakowa i przełożyć do naczynia ze szpinakiem.
Jajka przykryć paskami sera i wstawić do nagrzanego do 200 ?C piekarnika. Zapiekać 5 min.