Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne jajko w koszulce wylegujące się na szpinakowej polacne.
Sezon na szparagi uważam za rozpoczęty - są już prawie w każdym sklepie w bar...
Odsłon: 3412
Pyszny przepis na kruche i soczyste szparagi podane z jajkiem i kremowym sose...
Odsłon: 808
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu :)
Odsłon: 192
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22235
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 766
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22235
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 766
Składniki
Cebule posiekać,czosnek przecisnąć, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebule i czosnek, dodać szpinak, doprawić sola, pieprzem, gałka muszkatołowa, chwile poddusić i dodać śmietankę, gotować 5 min. i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Zagotować 1 litr wody z 3 łyżkami octu. Jajka pojedynczo wybijać na głębszy spodeczek i delikatnie przełożyć na wrzątek, gotować 3 min., wyjąć łyżka cedzakowa i przełożyć do naczynia ze szpinakiem.
Jajka przykryć paskami sera i wstawić do nagrzanego do 200 ?C piekarnika. Zapiekać 5 min.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ogórki faszerowane
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Szybka przekąska z tortilli
Przekąski
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Ogórki faszerowane
Szybka przekąska na imprezę. Zrobicie ją z zaledwie 4 składników a sam proces...
Odsłon: 17
Szparagi w cieście francuskim
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 99