Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie jadł jajek w majonezie? Czasem z groszkiem, innym razem z papryką, ogórkiem lub posypane samym pieprzem. Pod każdą postacią są pyszne, ale dziś u mnie jajka w majonezie z groszkiem konserwowym.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 257
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 257
Składniki
Jajka zalewamy wodą, solimy gotujemy około 10 minut od momentu wrzenia. Po ugotowaniu jajka odcedzamy, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupki. Przestudzone jajka kroimy wzdłuż na pół. Groszek odcedzamy. Sałatę zieloną dokładnie płuczemy, suszymy i szatkujemy. Poszatkowaną sałatę układamy na talerzu. Na sałacie układamy połówki jajek. Na jajka układamy fantazyjnie majonez(ja włożyłam majonez do szprycy z końcówką gwiazdką). Na majonez nakładamy zielony groszek. Przed podaniem można schłodzić. Smacznego !!!