Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w majonezie z groszkiem

Jajka w majonezie z groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 18685

Dodano:

Odsłon: 985

Kto z nas nie jadł jajek w majonezie? Czasem z groszkiem, innym razem z papryką, ogórkiem lub posypane samym pieprzem. Pod każdą postacią są pyszne, ale dziś u mnie jajka w majonezie z groszkiem konserwowym.

Składniki

  • 7 jajek
  • mały słoiczek majonezu
  • zielona sałata
  • 1 puszka zielonego groszku konserwowego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka w majonezie z groszkiem

Przygotowanie

  1. Jajka zalewamy wodą, solimy gotujemy około 10 minut od momentu wrzenia. Po ugotowaniu jajka odcedzamy, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupki. Przestudzone jajka kroimy wzdłuż na pół. Groszek odcedzamy. Sałatę zieloną dokładnie płuczemy, suszymy i szatkujemy. Poszatkowaną sałatę układamy na talerzu. Na sałacie układamy połówki jajek. Na jajka układamy fantazyjnie majonez(ja włożyłam majonez do szprycy z końcówką gwiazdką). Na majonez nakładamy zielony groszek. Przed podaniem można schłodzić. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń