Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę. Żółtka wyjąć. Jedno żółtko odłożyć, pozostałe rozetrzeć, dodać śmietanę i musztardę. Ucierać na gładką masę. Dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Pastą jajeczną wypełnieć połówki białek, złożyć je po dwie. Pomidory umyć, ściąć wierzchy i wydrążyć miąższ. Do środka włożyć złożone połówki jajka. Dodać po cienkim plasterku ogórka, papryki, gałązce koperku. Pozostałe żółtko posiekać, wokół jajek w pomidorach usypać wałeczek.