Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka, podobnie jak śledzie, są zawsze mile widziane na Świątecznym stole. Można z nich wyczarować wiele pysznych dań. Dziś proponuję je podać w bardzo prostym sosie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 721
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 721
Składniki
Cebulę, ogórki konserwowe i jabłko pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać majonez, śmietanę, delikatnie posolić, dodać szczyptę cukru, wszystko dokładnie wymieszać.
Na środek szerokiego półmiska wyłożyć sos, dookoła ułożyć połówki jajek, posypać papryką, pomiędzy nimi ułożyć szczypiorek, a na sosie ułożyć kilka małych grzybków.
Do sosu można również dodać drobno posiekane, marynowane grzybki. Ja użyłam je tylko do dekoracji ponieważ nie każdy z moich gości je lubi.