Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka, podobnie jak śledzie, są zawsze mile widziane na Świątecznym stole. Można z nich wyczarować wiele pysznych dań. Dziś proponuję je podać w bardzo prostym sosie.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1105
Polecam.
Odsłon: 629
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1105
Polecam.
Odsłon: 629
Składniki
Cebulę, ogórki konserwowe i jabłko pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać majonez, śmietanę, delikatnie posolić, dodać szczyptę cukru, wszystko dokładnie wymieszać.
Na środek szerokiego półmiska wyłożyć sos, dookoła ułożyć połówki jajek, posypać papryką, pomiędzy nimi ułożyć szczypiorek, a na sosie ułożyć kilka małych grzybków.
Do sosu można również dodać drobno posiekane, marynowane grzybki. Ja użyłam je tylko do dekoracji ponieważ nie każdy z moich gości je lubi.