Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka, podobnie jak śledzie, są zawsze mile widziane na Świątecznym stole. Można z nich wyczarować wiele pysznych dań. Dziś proponuję je podać w bardzo prostym sosie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34095
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1240
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34095
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1240
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Składniki
Cebulę, ogórki konserwowe i jabłko pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać majonez, śmietanę, delikatnie posolić, dodać szczyptę cukru, wszystko dokładnie wymieszać.
Na środek szerokiego półmiska wyłożyć sos, dookoła ułożyć połówki jajek, posypać papryką, pomiędzy nimi ułożyć szczypiorek, a na sosie ułożyć kilka małych grzybków.
Do sosu można również dodać drobno posiekane, marynowane grzybki. Ja użyłam je tylko do dekoracji ponieważ nie każdy z moich gości je lubi.