Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja podania jajek na wielkanocny stół .
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3861
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6248
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3861
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6248
Składniki
Ugotowane jajka zalać zimną wodą. Aby je szybko obrać, nakryjmy garnek i chwilę potrząsajmy energicznie zawartością . Skorupki popękają i opadną na dno. Każde jajko przekroić na pół i oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na półmisku. Majonez zmieszać z jogurtem i kremem chrzanowym. Można dodać odrobinkę cukru. Szprycą wyciskać na jajka. Udekorować natką pietruszki, drobno posiekanym szczypiorkiem i kawałkami czerwonej papryki oraz kawiorem.