Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w sosie majonezowo-chrzanowym z kawiorem:

Jajka w sosie majonezowo-chrzanowym z kawiorem:

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 2729

Dodano:

Odsłon: 362

Moja propozycja podania jajek na wielkanocny stół .

Składniki

  • 6 ugotowanych jajek
  • 3 łyżki domowego majonezu
  • 1 łyżka greckiego jogurtu
  • 3 łyżki kremu chrzanowego
  • kilka liści sałaty
  • kawałki czerwonej papryki
  • Natka pietruszki
  • Szczypiorek
  • kawior czarny
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowane jajka zalać zimną wodą.
    Aby je szybko obrać, nakryjmy garnek i chwilę potrząsajmy energicznie zawartością . Skorupki popękają i opadną na dno.
    Każde jajko przekroić na pół i oprószyć solą i pieprzem.
    Ułożyć na półmisku.
    Majonez zmieszać z jogurtem i kremem chrzanowym. Można dodać odrobinkę cukru. Szprycą wyciskać na jajka.
    Udekorować natką pietruszki, drobno posiekanym szczypiorkiem i kawałkami czerwonej papryki oraz kawiorem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 01 kwietnia Pyszne jajeczka i mój ulubiony kawior,czego chcieć więcej:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 01 kwietnia Bardzo lubię taki sos, a tu jeszcze kawior :) Świątecznie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń