Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w sosie majonezowo-ogórkowym.

Jajka w sosie majonezowo-ogórkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 801 Ocena: 15330

Dodano:

Odsłon: 573

Szybka przekąska lub śniadanie,z tego co było w lodówce:)

Składniki

  • 4 jajka
  • mała cebulka
  • Ogórek gruntowy
  • kilka bąków cebulki
  • Koperek
  • 2 kopiate łyżki majonez
  • 1 łyżka jogurt naturalny
  • pieprz i sól do smaku
  • rzodkiewka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka przekroić na połówki.
    Ułożyć na talerzu żółtkami do spodu.

    Zrobić sos majonezowy.
    Ogórka pokroić w drobną kostkę.
    Cebulkę,zielone bąki i koperek posiekać.

    Do miseczki dać majonez,jogurt ,ogórka,koperek i cebulki.
    Posolić i popieprzyć do smaku.
    Wymieszać i wylać na jajka.
    Udekorować plasterkami rzodkiewki.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 24 listopada Fajny pomysł na szybkie rodzinne śniadanie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 04 listopada Bardzo fajny przepis, szybko i jak smacznie :) Jako miłośniczka jajek mówię zdecydowane TAK, PROSZĘ :):):) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 04 listopada Bardzo podoba mi sie ten przepis, jeszcze nie jadlam takich jaj i z checia sprobuje! Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 04 listopada Ja jestem straszna jajcara ;-)to coś dla mnie,super :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń