Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzą się równie dobrze na imprezie jak i na śniadanie - jajka na twardo podane w majonezowym sosie tatarskim.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 14
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 84
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10290
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 96
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 892
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 14
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 84
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10290
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 96
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 892
Składniki
Sos możemy przygotować nawet dzień przed planowaną imprezą. Ogórka kiszonego i pieczarki marynowane kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Możemy użyć surowej, ale ja wolę sparzoną - przelewamy ją wrzątkiem, a potem zimną wodą. Odcedzamy. Ogórki, pieczarki, cebulę i groszkiem mieszamy z majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo. Po schłodzeniu kroimy na połówki. Układamy na talerzu i polewamy sosem.