Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jajka znalazłam na jakimś blogu,przepisu nie było więc zrobiłam to tak jak marynuję grzyby.Z kromką ciemnego chleba z masłem smakuja całkiem dobrze.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 242
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 216
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 242
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 216
Składniki
jajka ugotować na twardo,wystudzić i obrać
grzyby oczyścić ,umyć i ugotować,odcedzić
do garnka wlać litr wody,dodać pokrojoną cebulę ,marchew i paprykę,gotować do miękkości warzyw,następnie wlać ocet dodać liście laurowe,kolendrę ,ziele angielskie i grzyby, wszystko doprawić sola i cukrem,gotować jeszcze 10 minut na wolnym ogniu
do słoika wkładać grzyby i jajka (na przemian),wlać gorąca zalewę,zakręcić,słoiki odwrócić do góry dnem,przykryć ręcznikiem i zostawić do wystygnięcia
najlepiej smakują po kilku dniach