Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jajka znalazłam na jakimś blogu,przepisu nie było więc zrobiłam to tak jak marynuję grzyby.Z kromką ciemnego chleba z masłem smakuja całkiem dobrze.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1112
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1108
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13102
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1112
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1108
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13102
Składniki
jajka ugotować na twardo,wystudzić i obrać
grzyby oczyścić ,umyć i ugotować,odcedzić
do garnka wlać litr wody,dodać pokrojoną cebulę ,marchew i paprykę,gotować do miękkości warzyw,następnie wlać ocet dodać liście laurowe,kolendrę ,ziele angielskie i grzyby, wszystko doprawić sola i cukrem,gotować jeszcze 10 minut na wolnym ogniu
do słoika wkładać grzyby i jajka (na przemian),wlać gorąca zalewę,zakręcić,słoiki odwrócić do góry dnem,przykryć ręcznikiem i zostawić do wystygnięcia
najlepiej smakują po kilku dniach