Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z kawiorem z pewnością zaskoczą każdego z twoich gości. Kremowe nadzienie z żółtek i serka zostało przełamane ostrością chrzanu i rzodkiewki, a czerwony kawior jest niczym wisienka na torcie. Przystawka będzie się świetnie prezentowała na imprezie, rodzinnym przyjęciu lub kiedy chcesz, aby twoi goście poczuli się jak na królewskim bankiecie – przynajmniej do czasu, aż zaczną walczyć o ostatnią sztukę.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 944
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104828
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 944
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104828
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (7-8 minut). Następnie wystudź, obierz i wzdłuż przekrój na połowy. Wyjmij żółtka i przełóż do miseczki. Rozgnieć żółtka widelcem, dodaj serek kanapkowy, majonez i pokrojone rzodkiewki. Zblenduj nadzienie, aby uzyskać kremową konsystencję. Dopraw solą i czarnym pieprzem, a jeśli chcesz dodać pikanterii, także odrobinę chrzanu ze słoiczka. Dokładnie wymieszaj pastę.
Sukcesywnie napełniaj połówki białek jaj używając łyżeczki lub rękawa cukierniczego. Wierzch udekoruj czerwonym kawiorem. Przystawkę ułóż na talerzu i od razu podawaj. Jajka z kawiorem smakują najlepiej tuż przed przygotowaniem.