Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z kawiorem z pewnością zaskoczą każdego z twoich gości. Kremowe nadzienie z żółtek i serka zostało przełamane ostrością chrzanu i rzodkiewki, a czerwony kawior jest niczym wisienka na torcie. Przystawka będzie się świetnie prezentowała na imprezie, rodzinnym przyjęciu lub kiedy chcesz, aby twoi goście poczuli się jak na królewskim bankiecie – przynajmniej do czasu, aż zaczną walczyć o ostatnią sztukę.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 396
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1735
Smaczne danie :)
Odsłon: 837
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1628
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 396
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1735
Smaczne danie :)
Odsłon: 837
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1628
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (7-8 minut). Następnie wystudź, obierz i wzdłuż przekrój na połowy. Wyjmij żółtka i przełóż do miseczki. Rozgnieć żółtka widelcem, dodaj serek kanapkowy, majonez i pokrojone rzodkiewki. Zblenduj nadzienie, aby uzyskać kremową konsystencję. Dopraw solą i czarnym pieprzem, a jeśli chcesz dodać pikanterii, także odrobinę chrzanu ze słoiczka. Dokładnie wymieszaj pastę.
Sukcesywnie napełniaj połówki białek jaj używając łyżeczki lub rękawa cukierniczego. Wierzch udekoruj czerwonym kawiorem. Przystawkę ułóż na talerzu i od razu podawaj. Jajka z kawiorem smakują najlepiej tuż przed przygotowaniem.