Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z pieczarkami to moje ulubione jajka faszerowane. Przygotowuję je na święta i nie tylko, są często serwowane na różnych imprezach rodzinnych i okolicznościowych.
garnek, nóż, talerz, widelec, patelnia,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Składniki
Jajka ugotować na twardo , gdy przestygną obrać ze skorupek. Przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Pieczarki obrać ,zetrzeć na tarce i udusić na oleju. Żółtka rozgnieść widelcem , cebulkę drobniutko posiekać. Połączyć żółtka z pieczarkami i cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Otrzymaną masą napełnić białka jajek. Połówki ułożyć na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty ( u mnie liście sałaty lodowej). Udekorować majonezem.
Pyszne jajka gotowe do podania.