Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z pieczarkami to moje ulubione jajka faszerowane. Przygotowuję je na święta i nie tylko, są często serwowane na różnych imprezach rodzinnych i okolicznościowych.
garnek, nóż, talerz, widelec, patelnia,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 85
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 85
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Jajka ugotować na twardo , gdy przestygną obrać ze skorupek. Przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Pieczarki obrać ,zetrzeć na tarce i udusić na oleju. Żółtka rozgnieść widelcem , cebulkę drobniutko posiekać. Połączyć żółtka z pieczarkami i cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Otrzymaną masą napełnić białka jajek. Połówki ułożyć na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty ( u mnie liście sałaty lodowej). Udekorować majonezem.
Pyszne jajka gotowe do podania.