Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z wędzonym łososiem to klasyka ponad klasyki, połączenie idealne. Wyrazisty, lekko słony smak ryby łączący się z kremową pastą na bazie majonezu z ostrzejszą nutą chili, a całość skryta we wnętrzu białka jajek. Danie będzie stanowić idealną przystawkę na wielkanocne śniadanie, ale także sprawdzi się przy różnego rodzaju imprezach rodzinnych i ważniejszych wydarzeniach. Dużą zaletą tych jajek jest szybkość i prostota przygotowania. Wystarczy kilka składników i dosłownie 10 minut, by wyczarować coś, o czym będzie się mówić długi czas po opróżnieniu wszystkich talerzy.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2024
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13016
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 269
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2024
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13016
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 269
Składniki
Jajka ugotuj w wodzie z octem na twardo. Ostudź je i obierz dokładnie ze skorupek.
Przekrój jajka wzdłuż i wyjmij delikatnie żółtka, które przenieś do miski lub robota kuchennego.
Cebulę obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę lub zetrzyj na tarce, jeśli nie masz robota kuchennego.
Do żółtek dodaj majonez, cebulę, sos chili, sól, pieprz i musztardę. Rozgnieć całość widelcem na gładką pastę lub użyj robota.
Przygotowaną pastą wypełnij wnętrza jajek. Na wierzchu połóż po kawałku wędzonego łososia.
Jajka z wędzonym łososiem podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Dekoruj gałązką koperku.