Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z wędzonym łososiem to klasyka ponad klasyki, połączenie idealne. Wyrazisty, lekko słony smak ryby łączący się z kremową pastą na bazie majonezu z ostrzejszą nutą chili, a całość skryta we wnętrzu białka jajek. Danie będzie stanowić idealną przystawkę na wielkanocne śniadanie, ale także sprawdzi się przy różnego rodzaju imprezach rodzinnych i ważniejszych wydarzeniach. Dużą zaletą tych jajek jest szybkość i prostota przygotowania. Wystarczy kilka składników i dosłownie 10 minut, by wyczarować coś, o czym będzie się mówić długi czas po opróżnieniu wszystkich talerzy.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 87
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1405
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 87
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1405
Składniki
Jajka ugotuj w wodzie z octem na twardo. Ostudź je i obierz dokładnie ze skorupek.
Przekrój jajka wzdłuż i wyjmij delikatnie żółtka, które przenieś do miski lub robota kuchennego.
Cebulę obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę lub zetrzyj na tarce, jeśli nie masz robota kuchennego.
Do żółtek dodaj majonez, cebulę, sos chili, sól, pieprz i musztardę. Rozgnieć całość widelcem na gładką pastę lub użyj robota.
Przygotowaną pastą wypełnij wnętrza jajek. Na wierzchu połóż po kawałku wędzonego łososia.
Jajka z wędzonym łososiem podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Dekoruj gałązką koperku.