Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny owoc, takze bardzo wartosciowy, bogaty w witaminy i mineraly, ale przede wszystkim w antyoxydanty. Przeciw starzeniu, dobry jako afrodyzjak, dla serca i ukladu krwionosnego, srodek przeciwrakowy.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 228
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 228
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
Owoc granatu dokladnie myjemy, osuszamy, nacinamy poprzecznie w polowie owocu jego skorke i rozrywamy owoc na pol. nastepnie nad polmiskiem kladziemy polowke owocu na dlon tak, aby pod owocem bylo puste miejsce i energicznie klepiemy lyzka drewniana od gory, (uderzajac dookola), w zewnetrzna czesc owocu. Z granata pieknie wysypuja sie ziarna w calosci do naszego polmiska. Mozna spozywac z ziarnami, ja zjadam tylko (nadgryzajac i wysysajac) miazsz owocu. Polecam serdecznie, szczegolnie na zime. Z gory przepraszam za brak znakow polskich, ale mam komputer z niemiecka klawiatura.