Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny owoc, takze bardzo wartosciowy, bogaty w witaminy i mineraly, ale przede wszystkim w antyoxydanty. Przeciw starzeniu, dobry jako afrodyzjak, dla serca i ukladu krwionosnego, srodek przeciwrakowy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 675
Składniki
Owoc granatu dokladnie myjemy, osuszamy, nacinamy poprzecznie w polowie owocu jego skorke i rozrywamy owoc na pol. nastepnie nad polmiskiem kladziemy polowke owocu na dlon tak, aby pod owocem bylo puste miejsce i energicznie klepiemy lyzka drewniana od gory, (uderzajac dookola), w zewnetrzna czesc owocu. Z granata pieknie wysypuja sie ziarna w calosci do naszego polmiska. Mozna spozywac z ziarnami, ja zjadam tylko (nadgryzajac i wysysajac) miazsz owocu. Polecam serdecznie, szczegolnie na zime. Z gory przepraszam za brak znakow polskich, ale mam komputer z niemiecka klawiatura.