Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny owoc, takze bardzo wartosciowy, bogaty w witaminy i mineraly, ale przede wszystkim w antyoxydanty. Przeciw starzeniu, dobry jako afrodyzjak, dla serca i ukladu krwionosnego, srodek przeciwrakowy.
Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 321
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 505
Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 321
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 505
Składniki
Owoc granatu dokladnie myjemy, osuszamy, nacinamy poprzecznie w polowie owocu jego skorke i rozrywamy owoc na pol. nastepnie nad polmiskiem kladziemy polowke owocu na dlon tak, aby pod owocem bylo puste miejsce i energicznie klepiemy lyzka drewniana od gory, (uderzajac dookola), w zewnetrzna czesc owocu. Z granata pieknie wysypuja sie ziarna w calosci do naszego polmiska. Mozna spozywac z ziarnami, ja zjadam tylko (nadgryzajac i wysysajac) miazsz owocu. Polecam serdecznie, szczegolnie na zime. Z gory przepraszam za brak znakow polskich, ale mam komputer z niemiecka klawiatura.