Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany ser który wszyscy uwielbiają. Niezwykle smaczny przepis na jesienny poczęstunek. Prosty i bardzo zdrowy posiłek z gruszką i orzechami.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10542
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336848
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4558
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424385
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10542
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336848
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4558
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424385
Składniki
Bagietkę kroimy na kromeczki. Gruszki obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Orzechy kroimy na małe kawałki.
Przygotowujemy sos - proporcje na jeden krążek sera. Łyżkę miodu mieszamy z ząbkiem sprasowanego czosnku i szczyptą pieprzu.
Kokilki smarujemy olejem. Na dno wykładamy pokrojoną gruszkę. Do naczynia wkładamy ser, lekko go nacinamy ostrym nożem. Wierzch smarujemy miodowo czosnkowym sosem. Posypujemy pokrojonymi orzechami i pieczemy 12 minut w 180 stopniach z termoobiegiem na środkowej półce piekarnika. Gotowe danie podajemy z pokrojoną bagietką. Smacznego!