Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany ser który wszyscy uwielbiają. Niezwykle smaczny przepis na jesienny poczęstunek. Prosty i bardzo zdrowy posiłek z gruszką i orzechami.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1103
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 443
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1103
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 443
Składniki
Bagietkę kroimy na kromeczki. Gruszki obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Orzechy kroimy na małe kawałki.
Przygotowujemy sos - proporcje na jeden krążek sera. Łyżkę miodu mieszamy z ząbkiem sprasowanego czosnku i szczyptą pieprzu.
Kokilki smarujemy olejem. Na dno wykładamy pokrojoną gruszkę. Do naczynia wkładamy ser, lekko go nacinamy ostrym nożem. Wierzch smarujemy miodowo czosnkowym sosem. Posypujemy pokrojonymi orzechami i pieczemy 12 minut w 180 stopniach z termoobiegiem na środkowej półce piekarnika. Gotowe danie podajemy z pokrojoną bagietką. Smacznego!