Do góry

Przekąski Przepis na:

Kabaczek do pieczywa

Kabaczek do pieczywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2350 Ocena: 14997

Dodano:

Odsłon: 101

Piorunujący przepis n a smaczną przekąskę.

Składniki

  • Kabaczek 11/2 kg
  • Cebula biała ½ kg
  • Oliwa ¼ litra
  • Koncentrat pomidorowy 1 szt. (mały słoiczek)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Obrać kabaczek, wydrążyć i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, zeszklić na oleju, dodać kabaczek i udusić do miękkości Pod koniec zaciągnąć koncentratem pomidorowym, przyprawić od smaku i podawać na zimno do chleba posypaną posiekana natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń