Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w trochę innym wydaniu. Nie gotowany, ale pieczony w piekarniku z masłem i przyprawami. Kalafior przygotowany w ten sposób jest soczysty i chrupiący.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13657
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13657
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Składniki
Masło roztopić. Dodać przyprawy i czosnek utarty na drobnych oczkach, lub przeciśnięty przez praskę. Wymieszać.
Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Każdą różyczkę smarować masłem z przyprawami i układać w naczyniu żaroodpornym. Można to zrobić pędzelkiem, lub łyżeczką.
Naczynie z kalafiorem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 50-55 minut. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.