Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w trochę innym wydaniu. Nie gotowany, ale pieczony w piekarniku z masłem i przyprawami. Kalafior przygotowany w ten sposób jest soczysty i chrupiący.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1240
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 690
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1240
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 690
Składniki
Masło roztopić. Dodać przyprawy i czosnek utarty na drobnych oczkach, lub przeciśnięty przez praskę. Wymieszać.
Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Każdą różyczkę smarować masłem z przyprawami i układać w naczyniu żaroodpornym. Można to zrobić pędzelkiem, lub łyżeczką.
Naczynie z kalafiorem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 50-55 minut. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.