Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w trochę innym wydaniu. Nie gotowany, ale pieczony w piekarniku z masłem i przyprawami. Kalafior przygotowany w ten sposób jest soczysty i chrupiący.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1846
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1846
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 87
Składniki
Masło roztopić. Dodać przyprawy i czosnek utarty na drobnych oczkach, lub przeciśnięty przez praskę. Wymieszać.
Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Każdą różyczkę smarować masłem z przyprawami i układać w naczyniu żaroodpornym. Można to zrobić pędzelkiem, lub łyżeczką.
Naczynie z kalafiorem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 50-55 minut. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.