Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w trochę innym wydaniu. Nie gotowany, ale pieczony w piekarniku z masłem i przyprawami. Kalafior przygotowany w ten sposób jest soczysty i chrupiący.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 146
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 312
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23643
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 337
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 146
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 312
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23643
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 337
Składniki
Masło roztopić. Dodać przyprawy i czosnek utarty na drobnych oczkach, lub przeciśnięty przez praskę. Wymieszać.
Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Każdą różyczkę smarować masłem z przyprawami i układać w naczyniu żaroodpornym. Można to zrobić pędzelkiem, lub łyżeczką.
Naczynie z kalafiorem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 50-55 minut. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.