Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w trochę innym wydaniu. Nie gotowany, ale pieczony w piekarniku z masłem i przyprawami. Kalafior przygotowany w ten sposób jest soczysty i chrupiący.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Masło roztopić. Dodać przyprawy i czosnek utarty na drobnych oczkach, lub przeciśnięty przez praskę. Wymieszać.
Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Każdą różyczkę smarować masłem z przyprawami i układać w naczyniu żaroodpornym. Można to zrobić pędzelkiem, lub łyżeczką.
Naczynie z kalafiorem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 50-55 minut. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.