Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone różyczki kalafiora w chrupiącej panierce serowej. Pyszne jako dodatek do obiadu lub przekąska podana z ulubionym sosem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31880
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31880
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki. Mąkę mieszamy z solą i pieprzem, taką mieszanką zasypujemy kalafiora. Mieszamy, aby różyczki były dokładnie oblepione mąką. Przygotowujemy 2 głębokie talerze. W jednym roztrzepujemy widelcem jajka z wodą, w drugim mieszamy panko z tartym serem. Ja tarłam ser na dużych oczkach, ale drobno starty też dobrze się sprawdzi. Kalafiora panierujemy w jajku, panko z serem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Podajemy gorący.