Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja kalafiora to smaczna przekąska która sprawdza się na różnych spotkaniach rodzinnych i nie tylko. Jest to jedna z ulubionych przekąsek mojego męża. Przepis i wykonanie bardzo proste i szybkie. Polecam
garnek, nóź, sitko, patelnia głębsza, ręcznik papierowy, mikser,
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 981
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1152
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 981
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1152
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki , opłukać w wodzie z odrobiną octu, następnie ugotować w osolonej wodzie ( kalafior ma być miękki lecz nie rozgotowany). Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Kalafiora po ugotowaniu odsączamy na sitku , studzimy , a następnie wkładamy do ciasta naleśnikowego i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Usmażonego kalafiora odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego
Kalafior po ugotowaniu obtaczany w cieście naleśnikowym.
Kalafior smażony.
Gotowy do podania.