Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja kalafiora to smaczna przekąska która sprawdza się na różnych spotkaniach rodzinnych i nie tylko. Jest to jedna z ulubionych przekąsek mojego męża. Przepis i wykonanie bardzo proste i szybkie. Polecam
garnek, nóź, sitko, patelnia głębsza, ręcznik papierowy, mikser,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1054
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1054
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki , opłukać w wodzie z odrobiną octu, następnie ugotować w osolonej wodzie ( kalafior ma być miękki lecz nie rozgotowany). Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Kalafiora po ugotowaniu odsączamy na sitku , studzimy , a następnie wkładamy do ciasta naleśnikowego i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Usmażonego kalafiora odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego
Kalafior po ugotowaniu obtaczany w cieście naleśnikowym.
Kalafior smażony.
Gotowy do podania.