Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja kalafiora to smaczna przekąska która sprawdza się na różnych spotkaniach rodzinnych i nie tylko. Jest to jedna z ulubionych przekąsek mojego męża. Przepis i wykonanie bardzo proste i szybkie. Polecam
garnek, nóź, sitko, patelnia głębsza, ręcznik papierowy, mikser,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 261
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1106
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 261
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1106
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki , opłukać w wodzie z odrobiną octu, następnie ugotować w osolonej wodzie ( kalafior ma być miękki lecz nie rozgotowany). Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Kalafiora po ugotowaniu odsączamy na sitku , studzimy , a następnie wkładamy do ciasta naleśnikowego i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Usmażonego kalafiora odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego
Kalafior po ugotowaniu obtaczany w cieście naleśnikowym.
Kalafior smażony.
Gotowy do podania.