Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany kalafior to idealna przekąska imprezowa, może być samodzielnym daniem lub jako dodatek do obiadu itp. ale najważniejsze że smakuje obłędnie. Dla smakoszy kalafiora i nie tylko. Polecam
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2104
Polecam.
Odsłon: 529
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12555
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5375
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2104
Polecam.
Odsłon: 529
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12555
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5375
Składniki
Kalafiora obrać z liści , podzielić na różyczki włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 8 minut od zagotowania. Odcedzić na sitku i wystudzić. Mąkę z proszkiem przesiać do wyższego naczynia lub miski, dodać mleko , wodę gazowaną oraz jajko i przyprawy do smaku. Wymieszać do połączenia składników. Różyczki kalafiora zanurzać w cieście , wkładać na dobrze rozgrzany olej i smażyć do zrumienienia na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Kalafior gotowy do podania.