Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany kalafior to idealna przekąska imprezowa, może być samodzielnym daniem lub jako dodatek do obiadu itp. ale najważniejsze że smakuje obłędnie. Dla smakoszy kalafiora i nie tylko. Polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Kalafiora obrać z liści , podzielić na różyczki włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 8 minut od zagotowania. Odcedzić na sitku i wystudzić. Mąkę z proszkiem przesiać do wyższego naczynia lub miski, dodać mleko , wodę gazowaną oraz jajko i przyprawy do smaku. Wymieszać do połączenia składników. Różyczki kalafiora zanurzać w cieście , wkładać na dobrze rozgrzany olej i smażyć do zrumienienia na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Kalafior gotowy do podania.