Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany kalafior to idealna przekąska imprezowa, może być samodzielnym daniem lub jako dodatek do obiadu itp. ale najważniejsze że smakuje obłędnie. Dla smakoszy kalafiora i nie tylko. Polecam
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 280
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 381
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 243
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 280
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 381
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 243
Składniki
Kalafiora obrać z liści , podzielić na różyczki włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 8 minut od zagotowania. Odcedzić na sitku i wystudzić. Mąkę z proszkiem przesiać do wyższego naczynia lub miski, dodać mleko , wodę gazowaną oraz jajko i przyprawy do smaku. Wymieszać do połączenia składników. Różyczki kalafiora zanurzać w cieście , wkładać na dobrze rozgrzany olej i smażyć do zrumienienia na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Kalafior gotowy do podania.