Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kalafior w panierce który uwielbia cała moja rodzinka. Jeżeli Wy lubicie kalafior to ten przepis jest dla Was, spróbujcie a nie pożałujecie. Przepis na taki kalafior jest prosty, nieskomplikowany , a sam kalafior pyszny. Polecam
miska, garnek, nóż, ręcznik papierowy, widelec, naczynia do panierki, patelnia,
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 483
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 416
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 483
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 416
Składniki
Kalafior gotowy do podania. Smacznego
Kalafiora oczyszczamy płuczemy , wkładamy do garnka z gorąca osoloną wodą i gotujemy prawie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku , studzimy i dzielimy na różyczki. Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem mleka, doprawiamy pieprzem i solą oraz opcjonalnie przyprawą Kucharek. Różyczki kalafiora wkładamy porcjami do przygotowanych jajek , dobrze je obtaczamy, a następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty, rumiany kolor. W razie potrzeby odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego Rada; Kalafiora można również panierować w rozkruszonych wałkiem płatkach kukurydzianych smakuje równie b. dobrze.
Ugotowanego kalafiora smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Kalafior gotowy do podania. Smacznego