Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 635 Ocena: 5453
Dodano: 08.07.2020
Odsłon: 552
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Kalafiora dzielimy na małe różyczki i wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 1-2 min i odsączamy.
Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Papryczkę chili oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy ziarna gorczycy i kolendry a gdy zaczną "strzelać" dodajemy marchew, papryczkę chili, doprawiamy szczypta cukru i dusimy 2-3 min. Następnie dodajemy kalafiora, kurkumę /ja dodaję 1 płaską łyżeczkę/, posiekana natkę pietruszki, doprawiamy sokiem z cytryny i ewentualnie solą i cukrem. Dusimy 1-2 min. mieszając by składniki się połączyły.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

SlodkoSlodka83 08 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszny , musi smakować wyśmienicie :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 08 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Świetnie doprawiony! Właśnie kupiłam ogromny kalafior i cześć wypróbuje w ten sposób, Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz