Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis pochodzi z magazynu Sól i Pieprz. Jest warty wypróbowania, kalarepa wyszła pyszna. Może być dodatkiem do drugiego dania, bądź stanowić samodzielne danie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4842
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12554
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3170
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 919
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4842
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12554
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3170
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 919
Składniki
Kalarepę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle z obydwu stron. Dodać przeciśnięty prze praskę czosnek. Gdy kalarepa się zarumieni, dodać bulion. Gotować, aż kalarepa będzie miękka. Śmietanę połączyć z kurkumą i wlać do kalarepy. Chwilę gotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.