Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis pochodzi z magazynu Sól i Pieprz. Jest warty wypróbowania, kalarepa wyszła pyszna. Może być dodatkiem do drugiego dania, bądź stanowić samodzielne danie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5960
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9024
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8366
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5747
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5960
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9024
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8366
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5747
Składniki
Kalarepę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle z obydwu stron. Dodać przeciśnięty prze praskę czosnek. Gdy kalarepa się zarumieni, dodać bulion. Gotować, aż kalarepa będzie miękka. Śmietanę połączyć z kurkumą i wlać do kalarepy. Chwilę gotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.