Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis pochodzi z magazynu Sól i Pieprz. Jest warty wypróbowania, kalarepa wyszła pyszna. Może być dodatkiem do drugiego dania, bądź stanowić samodzielne danie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421413
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2068
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421413
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2068
Składniki
Kalarepę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle z obydwu stron. Dodać przeciśnięty prze praskę czosnek. Gdy kalarepa się zarumieni, dodać bulion. Gotować, aż kalarepa będzie miękka. Śmietanę połączyć z kurkumą i wlać do kalarepy. Chwilę gotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.