Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis pochodzi z magazynu Sól i Pieprz. Jest warty wypróbowania, kalarepa wyszła pyszna. Może być dodatkiem do drugiego dania, bądź stanowić samodzielne danie.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 273
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8766
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 516
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 273
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8766
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 516
Składniki
Kalarepę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle z obydwu stron. Dodać przeciśnięty prze praskę czosnek. Gdy kalarepa się zarumieni, dodać bulion. Gotować, aż kalarepa będzie miękka. Śmietanę połączyć z kurkumą i wlać do kalarepy. Chwilę gotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.