Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis pochodzi z magazynu Sól i Pieprz. Jest warty wypróbowania, kalarepa wyszła pyszna. Może być dodatkiem do drugiego dania, bądź stanowić samodzielne danie.
Polecam, pychota.
Odsłon: 554
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 457
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1697
Polecam, pychota.
Odsłon: 554
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 457
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1697
Składniki
Kalarepę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle z obydwu stron. Dodać przeciśnięty prze praskę czosnek. Gdy kalarepa się zarumieni, dodać bulion. Gotować, aż kalarepa będzie miękka. Śmietanę połączyć z kurkumą i wlać do kalarepy. Chwilę gotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.