Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam pyszny przepis na kalarepki,które zimową porą ,możemy zużyć do sałatek czy też schrupac solo. Kalarepki wyszły wyśmienite...tylko robić i zajadać...:)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1871
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14626
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1871
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14626
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Składniki
Obrane kalarepki pokroić w paski jak na frytki. Paryczkę chili oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki. Łodygę selera pokroić w cząstki. Na spód słoika dać paski selera,papryczkę chili i frytki kalarepki. Ugotować zalewę,do każdego słoiczka dać z zalewy liście laurowe i ziele angielskie. Kalarepki nałożyć dośc ścisle. Zalać zalewą.Słoiki zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania wody 15 min.
Po wyjęciu z pasteryzacji obrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Smacznego życzę!